Uttag semester i förväg

Hej, jag har en kund som har en anställd som började i september och semesteråret är april-mars. Den anställde kommer få ett antal semesterdagar betalda redan i år mot att man gör avdrag på antalet dagar när man gjort semesterårsavslut. Nu handlar det inte om förskottslön. Kan jag göra ett tillägg per uttagen semesterdag innevarande år eftersom jag helt enkelt kommer plocka bort dagar nästa semesterår? För jag kan väl inte titta på semesterskulden här? Det är inget normaltillstånd förstår jag men man får anpassa sig till kundens önskemål:)
Marie Bondesson

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Det är egentligen inte tillåtet att nalla från sin pågående intjänade semester, vill du ändå göra det så kan du justera aktuella semestersaldon under Aktivitet - Ingångsvärden lön, fliken "Semester". Här kan du enkelt lägga till och ta bort dagar och tillägg.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej Johan, då har jag en annan fundering på hur det kan lösas men behöver veta hur det fungerar i ert program. Om jag lägger in förskottssemesterdagar på den anställde och räknar av dessa efterhand, vad händer då när jag gör semesterårsavslutet? räknas dessa dagar av i semesterskuldlistan eller står de med som information på något sätt för annars är såklart skulden lite för hög? Kan det vara så att det avräknas först när slutlönen utbetalas.
  Skulle behöva veta hur detta fungerar så att det blir helt rätt från början.
  Tack på förhand:)
  Marie Bondesson
 • Hej Marie,

  Förskottssemester påverkar i nuläget inte semesterskulden och räknas heller inte av automatiskt vid slutlön. Det finns dock planer kring dessa funktioner 😀

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej,
  Jag har en anställd som får sin slutlön nu per 240131. Semestern betalas ut korret. Dock undrar jag hur jag ska registrera/dra av förskottssemestern på 8 dagar som är uttagen tidigare.

  Mvh
  Marina
  Marina Larsson
 • Hej Marina!

  Jag tror att det enklaste är att du använder en treställig löneart och gör avdraget med den för att justera den tidigare utbetalningen av förskottsdagar. Det finns ingen automatik för att återta förskottsdagar.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.