Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vanliga frågor om Bokföringsnämndens (BFN) nya allmänna råd om bokföring

Just nu får vi i supporten många frågor som rör Bokföringsnämndens (BFN) nya allmänna råd om bokföring och hur de påverkar arbetet i BL Administration. I detta inlägg kommer vi att samla några av de vanligaste frågorna.

Kommentarer

 • Hur ska jag göra för att lägga in projekt på mina redan bokförda och låsta verifikationer?

  Från och med version 2015.1.102 har vi låst upp möjligheten att ändra/lägga till kostnadsställen/kostnadsbärare/projekt i redan låsta verifikationer. Har du en tidigare version än så krävs att du håller bokföringen olåst om du är tvungen att i efterhand lägga in t ex projekt.

  Hur öppnar jag en låst verifikation?

  En låst verifikation går inte att öppna, utan en sådan ändrar du normalt med hjälp av en ändringsverifikation. Öppna ursprungsverifikationen i verifikationsregistreringen och välj Mer - Ändra med ändringsverifikation.

  Alla mina verifikationer är låsta trots att perioderna är öppna, varför?

  Kanske är funktionen för preliminära verifikationer inte aktiverad i ditt företag? Detta kontrollerar du under Arkiv - Företagsuppgifter - Bokföring. Om man inte använder preliminära verifikationer låses de direkt när du sparar dem. Genom att aktivera funktionen är verifikationerna öppna tills du låser perioden de ligger i.

  Jag kommer inte åt att låsa upp en låst period, varför?

  I tidigare versioner av programmet krävdes administratörsrättighet för att låsa upp en period, detta är ändrat från och med version 2015.1.102, då även "vanliga" användare kan låsa upp en period.

  BL Administration

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.