Till senaste kommentaren

Varför får jag Tekniskt felaktig request i BL Bokslut?

Hej!

När jag kontrollerar min årsredovisning mot Bolagsverket på fliken kontroller får jag meddelandet "Tekniskt felaktig request". Varför får jag det?

Kommentarer

 • Hej Hans!

  När man får det här meddelandet beror det på att något behöver åtgärdas i årsredovisningen. Däremot så säger det inte exakt vad. Jag listar dom vanligaste orsakerna nedan som du kan kontrollera:
  1. Datumen har felaktigt format. Formatet ska vara YYYY-MM-DD.
  2. Årets resultat saknas i resultaträkningen. Har inget har hänt i resultaträkningen under året och jämförelseåret, alltså när intäkter och kostnader saknas, behöver man tvinga ut rader för att visa ett nollresultat om det ska gå att skicka in årsredovisningen digitalt. Det gör du genom att klicka på knappen Redigera mall under fliken Årsredovisning. Klicka på funktionsknappen Visa/dölj och bocka i Skriv. Klicka på pilen i listen till vänster om posten nettoomsättning och välj alternativet J! – Alltid. För att visa 0 i stället för ett streck går du till funktionsknappen Inställningar när du står i årsredovisningsdokumentet.
  3. Det saknas ett resultat i resultatdispositionen. Om årets resultat i resultaträkningen är 0 kr för innevarande år hämtas inte 0 till resultatdispositionen. För att åtgärda detta klickar du på knappen Inställningar under fliken funktionspanel när du står på någon flik i årsredovisningsdokumentet. Välj fliken Avrundning m.m. och bocka ur ”Hämta belopp till resultatdispositionen”. Öppna sedan dialogen för resultatdispositionen och skriv in 0 på raden för årets resultat.
  4. Det är första året och det finns en nolla angivet i ett beloppsfält för föregående år i en not. Till exempel i noten medelantalet anställda.
  Hälsningar
  Frida Support
 • Hej
  Vad ska göras mer om jag har fortfarande "tekniskt fel" . Första året
  Anastasia
 • Dateringen av underskrifter
  Flerårsöversikten, Eget kapital (att det verkligen står siffror där, även om det behövs nolla) Resultatdispositionen samma som ovan
  Är det första året får ingenting anges i noterna som avspeglar förra året (ingen nolla) eller andra året så får naturligtvis inget ing. värde presenteras som avser förra året.
  Ring hit om du verkligen kollat ovanstående eller skicka hit filen så att vi kan kolla.
  Tomas Support
 • Hej. Det är samma felmeddelande här. Alla åtgärder som står listade är gjorda. Det går inte att skicka in. Behöver hjälp.
  michael brawerman
 • Hej!

  ring oss eller skicka oss filen så vi kan se vad detta är. Svårt att säga då du gjort allt som vi skrivit tidigare
  Elenor Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.