Till senaste kommentaren

Varför får jag Tekniskt felaktig request i BL Bokslut?

Hej!

När jag kontrollerar min årsredovisning mot Bolagsverket på fliken kontroller får jag meddelandet "Tekniskt felaktig request". Varför får jag det?

Kommentarer

 • Hej Hans!

  När man får det här meddelandet beror det på att något behöver åtgärdas i årsredovisningen. Däremot så säger det inte exakt vad. Jag listar dom vanligaste orsakerna nedan som du kan kontrollera:
  1. Datumen har felaktigt format. Formatet ska vara YYYY-MM-DD.
  2. Årets resultat saknas i resultaträkningen. Har inget har hänt i resultaträkningen under året och jämförelseåret, alltså när intäkter och kostnader saknas, behöver man tvinga ut rader för att visa ett nollresultat om det ska gå att skicka in årsredovisningen digitalt. Det gör du genom att klicka på knappen Redigera mall under fliken Årsredovisning. Klicka på funktionsknappen Visa/dölj och bocka i Skriv. Klicka på pilen i listen till vänster om posten nettoomsättning och välj alternativet J! – Alltid. För att visa 0 i stället för ett streck går du till funktionsknappen Inställningar när du står i årsredovisningsdokumentet.
  3. Det saknas ett resultat i resultatdispositionen. Om årets resultat i resultaträkningen är 0 kr för innevarande år hämtas inte 0 till resultatdispositionen. För att åtgärda detta klickar du på knappen Inställningar under fliken funktionspanel när du står på någon flik i årsredovisningsdokumentet. Välj fliken Avrundning m.m. och bocka ur ”Hämta belopp till resultatdispositionen”. Öppna sedan dialogen för resultatdispositionen och skriv in 0 på raden för årets resultat.
  Hälsningar
  Frida
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.