Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vill direktbetala lev.fakturor men de skickas även med betalningsfilen?

Hej!

Jag vill boka av leverantörsbetalningar i BL. Direktbetalningar närmare bestämt. Det är tex fakturor på autogiro. När jag gör detta så bokas betalningen av som den ska, men problemet är att BL även skickar fakturorna för bevakning, vilket jag inte vill. Varför?
Inställningen som säger "LB.fil till bank" är ikryssad. Men vid direktbetalning ska väl inte detta ha betydelse?

Vänliga hälsningar

David

Kommentarer

  • Hej David,
    I funktionen Betala fakturor finns två olika varianter att välja på, den förvalda är att skicka för bevakning men här ska du ändra till direktbetalning. Du kan också under knappen Mer och Inställningar markera vilken metod du vill ska föreslås när du kommer in till den här funktionen. När du betalar de här fakturorna och uppdatera kan du också välja bort att det ska skapas en fil men om du skulle råka glömma att bocka ur den så låter du bara bli att skicka den. I programmet kommer dina fakturor att vara markerade som betalda.
    Om du nu har råkat få Bevakade fakturor i din reskontra kan du betala dem genom att gå in på Återredovisning fakturor. Markera dem och klicka betala sen när du klickar på knappen Uppdatera så blir även de här markerade som betalda i reskontran.

    Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.